1. Let op: het is erg druk, hou rekening met circa 3 tot 5 werkdagen vertraging. Meer informatie

    Let op: 3-5 werkdagen vertraging. Lees meer

  1. Let op: voorraadtekorten en lange levertijden door de Rode Zee-crisis. Lees meer

    Let op: voorraadtekorten door Rode Zee-crisis

  2. Let op: het is erg druk, hou rekening met circa 3 tot 5 werkdagen vertraging. Meer informatie

    Let op: 3-5 werkdagen vertraging. Lees meer

  3. Ontdek de ATX App! Download en probeer nu

  4. Gratis verzending in Nederland vanaf € 2.500,-

  5. Onze retourtermijn is verlengd tot 30 dagen

  6. Kopersbescherming en 3 jaar garantie op onze gecertificeerde equipment

Algemene voorwaarden voor consumenten

27 september 2024

Klik hier om deze algemene voorwaarden als PDF-bestand te openen en op te slaan. Klik hier om de algemene voorwaarden voor zakelijke klanten te bekijken.

Artikel 1 - Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  • Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf.
  • Consument: de natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf en vanuit die hoedanigheid overeenkomsten aangaat met de ondernemer.
  • Overeenkomst op afstand: een overeenkomst waarbij in het kader van een door de ondernemer georganiseerd systeem voor verkoop op afstand van producten en/of diensten, tot en met het sluiten van de overeenkomst uitsluitend gebruik gemaakt wordt van één of meer technieken voor communicatie op afstand.
  • Techniek voor communicatie op afstand: middel dat kan worden gebruikt voor het sluiten van een overeenkomst, zonder dat consument en ondernemer gelijktijdig in dezelfde ruimte zijn samengekomen.
  • Bedenktijd: de termijn waarbinnen de consument gebruik kan maken van zijn herroepingsrecht.
  • Herroepingsrecht: de mogelijkheid voor de consument om binnen de bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand.
  • Dag: kalenderdag.

Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Fitness Seller B.V.
Dr Nolenslaan 113
6136 GM, Sittard
Nederland

Telefoonnummer: +31 855 800 800
E-mailadres: info@fitness-seller.nl

KVK-nummer: 63562162
Btw-indentificatienummer: NL855292775B01

Artikel 3 - Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van de ondernemer en op elke totstandgekomen overeenkomst op afstand tussen de ondernemer en consument. Deze algemene voorwaarden zijn uitdrukkelijk niet van toepassing op overeenkomsten die de ondernemer sluit met andere ondernemers, die als koper handelen in de hoedanigheid van professionele contractspartij. Op eerste verzoek worden afwijkende algemene voorwaarden door de ondernemer toegezonden aan professionele kopers.
Voordat de overeenkomst op afstand wordt gesloten, wordt de tekst van de algemene voorwaarden elektronisch aan de consument beschikbaar gesteld. Slechts na het doorlezen en acceptatie van deze algemene voorwaarden is het voor de consument mogelijk met de ondernemer een overeenkomst op afstand te sluiten. Indien de consument dit wenst wordt op eerste verzoek kosteloos door de ondernemer een afschrift van de algemene voorwaarden per elektronische post dan wel per reguliere post aan de consument verzonden.

Artikel 4 - Het aanbod

Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld. Het aanbod bevat een volledige en nauwkeurige omschrijving van de aangeboden producten en/of diensten. De beschrijving is voldoende gedetailleerd om een goede beoordeling van het aanbod door de consument mogelijk te maken. Kennelijke vergissingen of fouten, evenals afwijkingen in de specificaties van niet gekalibreerde producten, binden de ondernemer niet. Elk aanbod bevat zodanige informatie, dat voor de consument duidelijk is wat de rechten en verplichtingen zijn, die aan de aanvaarding van het betreffende aanbod zijn verbonden. Dit betreft in het bijzonder:

  • de prijs inclusief btw;
  • de eventuele leveringskosten, die aan het einde van een bestelling worden weergegeven;
  • de wijze waarop de overeenkomst tot stand zal komen en welke handelingen daarvoor nodig zijn;
  • het al dan niet van toepassing zijn van het herroepingsrecht;
  • de wijze van betaling, aflevering of uitvoering van de overeenkomst;
  • indien de overeenkomst na totstandkoming wordt gearchiveerd, op welke wijze deze voor de consument te raadplegen is.

Artikel 5 - De overeenkomst

De overeenkomst komt tot stand op het moment van aanvaarding van de consument door deze aanvaarding langs elektronische weg kenbaar te hebben gemaakt. De ondernemer bevestigt onverwijld langs elektronische weg de ontvangst van de aanvaarding van de consument. Zolang de ontvangst van deze aanvaarding niet is bevestigd, kan de consument de overeenkomst ontbinden.
De ondernemer zal bij het product aan de consument de volgende informatie schriftelijk of langs elektronische weg meesturen:

  1. Het bezoekadres van de vestiging van de ondernemer waar de consument met klachten terecht kan;
  2. De voorwaarden waaronder en de wijze waarop de consument van het herroepingsrecht gebruik kan maken;
  3. De in artikel 4 van deze algemene voorwaarden genoemde gegevens, tenzij de ondernemer deze gegevens al aan de consument heeft verstrekt voor de uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 6 - Herroepingsrecht bij levering van producten

Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende veertien dagen. De termijn van deze bedenktijd gaat in op de dag na ontvangst van het product door de consument. Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking, in die zin dat hij het product slechts in zoverre uit zal pakken en gebruiken als dat nodig is om te beoordelen of de consument gebruik wenst te maken van zijn herroepingsrecht. Mocht de consument ervoor kiezen het gekochte artikel te monteren alvorens te doen besluiten dat hij alsnog gebruik wenst van zijn herroepingsrecht, komen de eventuele waardeverminderingen van het betreffende artikel als gevolg van die montage voor rekening van de consument. Indien de consument gebruik maakt van zijn herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor zijn rekening. Indien de consument het aankoopbedrag reeds heeft betaald zal de ondernemer dit bedrag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 30 dagen na de terugzending terugbetalen.

Voor de volgende producten geldt uitdrukkelijk geen herroepingsrecht:

  • Producten die op maat zijn besteld of op bestelling worden gemaakt;
  • Geïndividualiseerde producten die worden voorzien van een eigen logo, tekst of ontwerp;
  • Verzegelde producten, als het zegel is verbroken (bijvoorbeeld cd's, cd-roms, dvd's, boeken e.d.);
  • Producten die om hygiënische redenen niet geruild kunnen worden, zoals mondmaskers en zweetbandjes;
  • Bederfelijke waren, zaken van persoonlijke aard en kranten en tijdschriften, waaronder in het bijzonder sportvoeding.

Artikel 7 - De prijs

  1. Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten en/of diensten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.
  2. In afwijking van het vorige lid kan de ondernemer producten of diensten waarvan de prijzen gebonden zijn aan schommelingen op de financiële markt en waar de ondernemer geen invloed op heeft, met variabele prijzen aanbieden. Deze gebondenheid aan schommelingen en het feit dat eventueel vermelde prijzen richtprijzen zijn, worden bij het aanbod vermeld.
  3. De in het aanbod van producten of diensten genoemde prijzen zijn gesteld in euro en zijn inclusief btw en exclusief verzendkosten, tenzij anders aangegeven.
  4. Aanbiedingen zijn geldig zolang als de voorraad van het aangeboden product strekt.
  5. Voor bestellingen binnen de Benelux gelden uitsluitend de prijzen in de webshop onder https://www.fitness-seller.nl.

Artikel 8 - Conformiteit en garantie

De ondernemer staat er voor in dat de producten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties en de redelijke eisen van deugdelijkheid en/of bruikbaarheid van het geleverde product, voor zover er sprake is van normaal gebruik van de geleverde producten. Afwijkingen in de specificaties van niet gekalibreerde producten, bijvoorbeeld het gewicht van gietijzeren halterschijven, komen niet voor garantie in aanmerking. Indien de consument voornemens is een product intensiever te hanteren dan normaal gebruik, hetzij onder bijzondere omstandigheden, kan de consument te allen tijde contact opnemen met de ondernemer ten aanzien van te geven garanties. Onder normaal gebruik wordt in deze algemene voorwaarden een gebruik van twee uur per dag of minder van het product verstaan binnen de standaard toepassingen van het product. Gebreken aan een geleverd product die een andere oorzaak kennen dan het normale gebruik van het product komen niet voor garantie in aanmerking.

Artikel 9 - Levering van producten

  1. De verzending van producten geschiedt door een pakketdienst of transporteur. Bestelde goederen worden geleverd tot aan de eerste gelijkvloerse afsluitbare deur. Een transportverzekering sluit de ondernemer principieel zonder verdere kosten voor u af.
  2. De verzendkosten en eventueel voorkomende rembourskosten worden u bij de bestelprocedure medegedeeld zodat er voor u geen verdekte kosten zullen ontstaan. Voor leveringen op niet-landvaste eilanden kan er een toeslag op de verzendkosten ontstaan, die de klant individueel medegedeeld wordt.
  3. Wanneer een bestelling producten bevat die niet leverbaar zijn zal de volledige bestelling worden vastgehouden totdat alle producten leverbaar zijn. De ondernemer brengt extra verzendkosten in rekening, indien u de bestelling in meerdere leveringen wenst te ontvangen.
  4. Indien een zending bij u wordt aangeboden wanneer u niet thuis bent, ontvangt u van de leverancier een kaart in uw brievenbus of een bericht per e-mail. U dient dan binnen een aantal werkdagen contact op te nemen met de leverancier. In het geval van een pakketzending zal de zending naar een afhaalpunt worden doorgestuurd, waarna u een week de tijd heeft om de zending daar af te halen. Indien u deze termijnen niet in acht neemt, wordt de zending geretourneerd naar de ondernemer. De ondernemer kan de verzendkosten nogmaals in rekening brengen als de bestelling opnieuw moet worden verzonden.
  5. Transportbeschadigingen aan een geleverd product moeten bij ontvangst van het product gelijk bij de leverancier gemeld worden. Verdekte transportbeschadigingen dienen binnen 5 werkdagen schriftelijk te worden gemeld aan de ondernemer. Minimale vliegroest en lichte lakschade op krasgevoelige producten, zoals gietijzeren halterschijven of gelakte metalen onderdelen, komen niet voor garantie in aanmerking.
  6. De ondernemer zal betaalde bestellingen met bekwame spoed doch uiterlijk binnen 30 dagen uitvoeren tenzij een langere leveringstermijn is afgesproken of een product niet leverbaar is.
  7. Indien levering van een bepaald product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd.
  8. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij de ondernemer tot het moment van bezorging aan de consument of een vooraf aangewezen en aan de ondernemer bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

Artikel 10 - Betaling

  1. Voor zover niet anders is bepaald in de overeenkomst of aanvullende voorwaarden, dienen de door de consument verschuldigde bedragen te worden voldaan binnen 14 dagen na het ingaan van de bedenktermijn, of bij het ontbreken van een bedenktermijn binnen 14 dagen na het sluiten van de overeenkomst. In geval van een overeenkomst tot het verlenen van een dienst, vangt deze termijn aan op de dag nadat de consument de bevestiging van de overeenkomst heeft ontvangen.
  2. Bij de verkoop van producten aan consumenten mag de consument in algemene voorwaarden nimmer verplicht worden tot vooruitbetaling van meer dan 50%. Wanneer vooruitbetaling is bedongen, kan de consument geen enkel recht doen gelden aangaande de uitvoering van de desbetreffende bestelling of dienst(en), alvorens de bedongen vooruitbetaling heeft plaatsgevonden.
  3. De consument heeft de plicht om onjuistheden in verstrekte of vermelde betaalgegevens onverwijld aan de ondernemer te melden.
  4. Indien de consument niet tijdig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is deze, nadat hij door de ondernemer is gewezen op de te late betaling en de ondernemer de consument een termijn van 14 dagen heeft gegund om alsnog aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen, na het uitblijven van betaling binnen deze 14-dagen-termijn, over het nog verschuldigde bedrag de wettelijke rente verschuldigd en is de ondernemer gerechtigd de door hem gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen maximaal 15% over openstaande bedragen tot en met € 2.500,-; 10% over de daaropvolgende € 2.500,-; 5% over de volgende € 5.000,-; 1% over de volgende € 190.000,- en 0,5% over alle bedragen boven de € 200.000,- met een minimum van € 40,-. De ondernemer kan ten voordele van de consument afwijken van genoemde bedragen en percentages.
  5. Zolang niet aan de betalingsverplichting is voldaan, blijven de goederen eigendom van de ondernemer.
  6. De betaling van producten kan, voor zover dit technisch mogelijk is, geschieden door vooruitbetaling via bankoverschrijving of andere betaalsystemen zoals iDEAL of Bancontact. Indien de consument ervoor kiest de bestelde goederen in het magazijn af te halen is het eveneens mogelijk om contant te betalen. Wanneer de betaling niet door middel van vooruitbetaling geschiedt, kan er voor speciale producties en producten die op bestelling worden gemaakt een aanbetaling vereist worden van maximaal de helft van de aankoopprijs.
  7. Het is mogelijk om gespreid te betalen zonder een BKR-registratie via in3 en Alma, de betaalproviders van de ondernemer. Enkel consumentenaankopen in Nederland tussen € 50,- en € 5.000,- komen in aanmerking voor gespreid betalen via in3. Enkel consumentenaankopen in België en Luxemburg tussen € 50,- en € 3.000,- komen in aanmerking voor gespreid betalen via Alma. Bij het plaatsen van de bestelling kunt u na goedkeuring door in3 of Alma direct de eerste termijn afrekenen middels bijvoorbeeld iDEAL of Bancontact. De veiligheid van de betalingen wordt gewaarborgd door in3 en Alma en hun dienstverleners. Alle transacties zijn waar van toepassing beveiligd met 3D Secure. Wanneer u via in3 of Alma in meerdere termijnen betaalt wordt u niet belast met extra kosten, zolang u alle termijnen op tijd betaalt. Indien u niet betaalt of te laat betaalt kunnen er extra kosten of boetes worden opgelegd door in3 of Alma. In3 en Alma fungeren als beheerder van elektronische betalingen en verstrekken een digitaal certificaat dat geldt als bewijs van het bedrag en de datum van de transactie, volgens de regels vastgelegd in de artikelen 1316 en verder van het Burgerlijk Wetboek. Elke beëindiging van de Algemene Voorwaarden tussen de verkoper en de consument resulteert in de beëindiging van de Algemene Voorwaarden tussen in3 en de consument of tussen Alma en de consument.

Artikel 11 - Auteursrechten op geïndividualiseerde ontwerpen

  1. Indien de consument een eigen ontwerp of eigen teksten aanlevert voor de individualisering van een product, garandeert de consument dat de aangeleverde teksten en beeldmaterialen (afbeeldingen, logo’s, illustraties) geen inbreuk maken op het auteursrecht of enig ander recht van een derde, of dat de consument volledig gerechtigd en bevoegd is om de betreffende intellectuele eigendommen van derden te gebruiken. Eventuele inbreuken op auteursrechten, merken, handelsnamen of andere rechten van intellectuele eigendom komen in dat geval volledig voor rekening van de consument.
  2. De consument vrijwaart de ondernemer tegen alle vorderingen en aanspraken van derden op grond van inbreuk op intellectuele eigendomsrechten. De consument is aansprakelijk voor de eventuele schade van de ondernemer die uit rechtsgeldige vorderingen van derden terzake voortvloeit en vergoedt aan de ondernemer alle daaruit voortvloeiende kosten.
  3. Aangeleverde teksten en beeldmaterialen mogen niet obsceen, denigrerend, discriminerend of onwettig zijn en mogen niet de privacy van een ander schenden.
  4. De ondernemer behoudt zich te allen tijde het recht voor om aangeleverde ontwerpen te weigeren.

Artikel 12 - Geschillen

Op door de ondernemer gesloten overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Geschillen kunnen niet worden voorgelegd aan de Geschillencommissie, doch uitsluitend aan de Nederlandse rechter.